Kardemummapuuro

28. huhtikuuta 2014


Tässäpä yksinkertainen tapa uudistaa vanha kunnon kaurapuuro. Olen syönyt kardemummapuuroa lukemattomina aamuina elämäni aikana, se on tavallaan jo eräänlainen ”klassikko”. Kardemumma ja soijamaito tuovat kaurapuuroon ihan uudenlaista fiilistä, eikä aikaa kulu sen enempää kuin tavallisenkaan puuron keittelyyn.

Suuret ”jumbo” kaurahiutaleet, jotka eivät puuroudu sekunneissa, antavat puurolle mukavaa rakennetta, joten käytä ihmeessä niitä jos satut löytämään.

Yhdelle

3 dl soijamaitoa, vaniljasoijamaitoa tai riisimaitoa
1 dl kaurahiutaleita (myös ohrahiutaleet sopivat hyvin)
½ tl jauhettua kardemummaa
hyppysellinen suolaa
1 rkl siemeniä (esim. auringonkukan- tai pellavansiemeniä)

 Pinnalle

Juoksevaa hunajaa

 
Lämmitä soijamaito paksupohjaisessa kattilassa lähes kiehumispisteeseen. Alenna lämpöä ja lisää kaurahiutaleet, kardemumma ja suola.

Keittele pohjia myöten hämmentäen muutama minuutti. Kun puuro alkaa selvästi sakeutua, mutta rakenne on edelleen melko nestemäinen, nosta puuro pois liedeltä (puuro hyytyy lisää jäähtyessään, joten sitä ei kannata keittää liian kuivaksi).

Lisää siemenet ja anna jäähtyä, kauho aamiaiskulhoon ja valuta päälle juoksevaa hunajaa.


kaurapuuro2.jpg