Kesäkurpitsa-suklaakakku

2. syyskuuta 2014


Syksyn kesäkurpitsasesongin herkkuhetkiin sopii tämä muhevan mehevä suklaakakku, jonka taikinaan saa uppoamaan ylimääräiset kasvimaan puikulat. Reseptejä tämäntyylisille kesäkurpitsakakuille löytyy netistä useita, minun versioni on vielä tavallistakin terveellisempi muunnelma tästä muutenkin kevyestä kahvipöydän kaunistuttajasta. Kakku on siis ns. perinteinen kuivakakku, mutta sillä erotuksella, ettei kakku ole kuiva vaan upean kostea. Parhaimmillaan kakku on ehdottomasti muutama päivä leivonnan jälkeen, mikä tietysti helpottaa esimerkiksi juhlia ennakkoon valmistelevaa. Taikina on melko suuri, ja siitä pyöräyttää parikin kakkusta.

5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
3 dl hunajaa
1,5 dl hyvälaatuista kaakaojauhetta
1 dl oliiviöljyä
1 dl rypsiöljyä
5 dl karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa
2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljauutetta
2 kananmunaa


Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka/vuoat huolellisesti (esim. perinteinen kuivakakkuvuoka). Tämä on tärkeää, jotta saat kakun kauniina ulos vuoasta.

Laita kaikki kakun ainekset suureen kulhoon ja vatkaa muutama minuutti sähkövatkaimella, kunnes seos on ilmavaa ja kuohkeaa.

Kaada kakkumassa vuokaan niin, että noin 3/4 vuoasta täyttyy, ja paista 40-45 minuuttia tai kunnes kakku on varmasti sisältä kypsä. Kokeile kypsyys puutikulla: jos kakku on raaka, tikku tahmaantuu kauttaaltaan kakkumassaan. Kypsässä kakussa tikkuun takertuu vain muutamia kakun rippeitä. Älä paista kakkua liikaa, jottei se kuivu!

Tarjoile kakku jäähtyneenä, mieluiten vasta seuraavana päivänä.

DSC_3086.JPG