Mangolassi

16. syyskuuta 2014


Maistoin mangolassia ensimmäistä kertaa perheeni kanssa monta, monta vuotta sitten Tallinnan Elevantissa, joka on viehättävä intialainen ravintola. Siitä lähtien jokainen meistä on rakastanut tätä kermaisen hedelmäistä herkkua. Mangolassi sopii loistavasti esimerkiksi kevyeksi päätökseksi kesäisille grillijuhlille, aamiaiseksi, välipalaksi tai tietenkin jälkkäriksi mausteisen intialaisen ruoan jälkeen. Käytä reseptiin vain kypsiä, tuoreita mangoja, jotka ovat syvän keltaisia sisältä. Intialaiset Alphonso-mangot ovat mangojen aatelia, mutta niitä ei taida juuri Suomesta saada.

n. 9 dl

1 suuri, kypsä mango
3 dl vähärasvaista jogurttia
1 dl maitoa
2 tl jauhettua kardemummaa
1 rkl hunajaa

Lisäksi

(jääkuutioita)
(pillejä)

 

Kuori ja pilko mango. Laita mangopalat ja loput ainekset tehosekoittimeen. Surauta tasaiseksi ja kuohkeaksi juomaksi, kaada laseihin ja lisää halutessasi muutama jääpala. Juo pillillä tai ilman.

DSC_2597.JPG