Rommilla ja limellä maustettu suklaamousse

16. lokakuuta 2014


Miltä kuulostaisi suklaamousse, joka on superhelppo valmistaa ja lopputulos on hedelmäinen, jopa raikas? Kuin vastakohta ruotsinlaivojen tuhdeille ja liukkaan rasvaisille suklaamousseille, joita ahdetaan täyteen vatsaan sillibuffetin jälkeen.

Liotetut cashewpähkinät todella ”sulavat” blenderissä eikä pähkinän palasista ole pelkoa! Käytin ohjeen pohjana Outi Rinteen suklaamoussen ohjetta hänen kirjastaan Raakaruoka-aika!, mutta maustoin vanukkaan karibialaiseen tyyliin ja lisäsin mukaan maustamatonta jogurttia veden sijaan, koska en edelleenkään ole raakisuskovainen. Tässä reseptissä kehottaisin kokeilemaan raakakaakaojauhetta vaikken yleisesti niin tee, sillä raakakaakaon kepeämpi maku sopii hyvin moussen muutenkin freesiin makumaailmaan.

Terveellisempien jälkiruokien kategoriassa tämä on makunsa ja helppousasteensa puolesta kenties oma suosikkini.

2–3 hengelle

2,5 dl cashewpähkinöitä (liotettu vedessä yön yli tai vähintään neljä tuntia)
1,5 dl maustamatonta jogurttia
3,5 rkl raakakaakaojauhetta
½ tl kanelia
½ tl vaniljajauhetta
½ tl soijakastiketta
4 rkl vaahterasiirappia
1 limen raastettu kuori (raasta hyvin hienoksi ja varo raastamasta mukaan kuoren alla olevaa valkoista osaa)
½ –1 limen mehu
2 tl tummaa rommia (tai maun mukaan)

Koristeluun

Raastettua limen kuorta


Siivilöi cashewpähkinät, laita kaikki ainekset (tehokkaaseen) blenderiin ja sekoita voimakkaasti, kunnes cashewpähkinöiden rakenne on täysin ”sulanut” ja moussen rakenne on tasaisen samettinen. Maista, ja lisää mahdollisesti hieman lisää rommia luonnetta antamaan.

Laita pieniin annoskuppeihin ja raasta pinnalle hiukan limen kuorta koristeeksi, jos tarjoilet moussen vieraille.

Moussen maku säilyy hyvänä jääkaapissa muutaman päivän.

DSC_2466.JPG